Lezen

Duik in een wereld vol woorden op het Plein Lezen. Een plein om je onder te dompelen in de uitgebreide en actuele collectie leesboeken, de volledige jeugdcollectie en e-books. Lees ze lekker thuis of nestel je op een van de vele fijne plekken in het Forum. Liever een krant of tijdschrift? Die vind je hier volop. Op het Plein Lezen kun je ook veel leuke dingen doen die te maken hebben met lezen, schrijven en verhalen.

Educatie & Ontwikkeling

Op het Plein Educatie & Ontwikkeling leer je alles wat je moet weten om mee te kunnen met de samenleving. Je kunt er allerlei cursussen en educatieve programma’s volgen. Kinderen, volwassenen en ouderen: iedereen kan hier leuke nieuwe skills opdoen of mediawijzer worden. Vergroot bijvoorbeeld je digitale en taalvaardigheid en leer programmeren of werken met een 3D-printer.

Mens & Maatschappij

Vragen over opvoeding, eenzaamheid, mantelzorg, zorgvrijwilligers of schuldhulpverlening? Over seksualiteit of op jezelf gaan wonen? Op dit plein kan jong en oud terecht voor informatie en advies. Het kan best ingewikkeld zijn om er achter te komen welke hulp het beste bij jou past. De Forumpartners op dit plein kunnen je daar bij helpen.

Gezondheid & Welzijn

Behoefte aan ondersteuning op lichamelijk, psychisch en/of sociaal vlak? Grote kans dat je op dit plein vindt wat je zoekt. Wil je graag andere Zoetermeerders leren kennen, contact leggen met lotgenoten of andere mantelzorgers ontmoeten? Misschien zoek je mogelijkheden om lichamelijk of geestelijk sterker te worden. Bijvoorbeeld met een geheugentraining, mindfulness of een ontspannende stoelmassage.

Stad & Vrije tijd

Pal naast de ingang van het Forum vind je Plein Stad & Vrije tijd: een mooier welkom is bijna niet denkbaar. Hier bruist en borrelt het van de activiteiten en het is er steeds weer verrassend anders. Doe mee met open dans- en muzieklessen, ontdek de artiest in jezelf bij creatieve workshops, discussieer mee in debatten, vergaap je aan wisselende tentoonstellingen en check op de verschillende schermen wat er in het Forum en in Zoetermeer allemaal te doen is.