Maatjes- en mentorproject Jong Perspectief

Logo Jong Perspectief

Het maatjesproject Jong Perspectief ondersteunt kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar die om diverse redenen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld vanwege een moeilijke gezinssituatie of door belemmeringen in hun eigen ontwikkeling. Jong Perspectief doet dit door kinderen en jongeren één op één te koppelen aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken zij gedurende een jaar met elkaar op en ondernemen op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten zoals samen sporten, kokkerellen, naar een museum of gewoon een goed gesprek. Door de gezamenlijke activiteiten bouwt het maatjeskoppel aan een vertrouwd contact met elkaar.

Het mentorproject Jong Perspectief ondersteunt leerlingen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Leerlingen uit groep 8 die willen leren, maar wel wat extra aandacht en steun kunnen gebruiken worden aan een vrijwillige mentor gekoppeld. Basisscholen melden de leerlingen aan. De mentor komt wekelijks bij de leerling thuis en helpt met huiswerk en studievaardigheden. De brugklasser krijgt positieve aandacht en leert niet alleen praktische dingen, zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan. De begeleiding loopt vanaf het einde van groep 8 tot halverwege het tweede leerjaar in het voortgezet onderwijs. Het mentorproject werkt volgens de landelijke formule van School’s cool. School’s cool zorgt voor minder schooluitval.

Contact
Het maatjes- en mentorproject is er voor kinderen en jongeren woonachtig in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.
Meer informatie en/of aanmelden via
www.jongperspectief.nl of door te bellen met 079-7502233.

Telefoon
079-750 2233 (ma/di/do van 9.00 – 14.00 uur)