Gemeente Zoetermeer

Logo Gemeente Zoetermeer

Het Stadhuis en Forum zijn er voor álle Zoetermeerders
De gemeente heet u graag welkom in het Stadhuis. Samen met het Forum op het Stadhuisplein de plek waar de gemeente, Bibliotheek Zoetermeer en tientallen plaatselijke organisaties samen onder hetzelfde dak werken. U kunt hier terecht voor informatie, ondersteuning en advies en om zaken met de gemeente persoonlijk te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van uw paspoort, doen van een geboorteaangifte of ophalen van uw rijbewijs. Maak voor deze gemeentelijke diensten wel altijd een afspraak via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

Heeft u geen gemeentelijke dienst nodig? Dan is het Stadhuis-Forum nog steeds een fijne plek om naar toe te gaan en andere Zoetermeerders te ontmoeten, om gewoon rustig te lezen of bijvoorbeeld te leren. In het Stadhuis en Forum zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig die u graag de juiste weg wijzen in het nieuwe gebouw.

Gratis gebruik van computers
Veel van de diensten van de gemeente kunt u aanvragen of regelen via www.zoetermeer.nl.  In het Stadhuis en Forum staan computers waar u gratis gebruik van kunt maken.

Persoonlijke aandacht
Niet alles is geschikt om te regelen via internet. Soms is persoonlijke aandacht op zijn plaats. U kunt dan op afspraak terecht bij bijvoorbeeld het Publieksplein, het Werkplein of de Wmo-balie. Houd hier wel rekening met een wachttijd.

Openingstijden gemeente
De openingstijden van de organisaties in het Stadhuis en Forum wijken van elkaar af. De openingstijden van de gemeente vindt u hier: https://www.zoetermeer.nl/inwoners/openingstijden_46200/

Ter Zake het Ondernemershuis - Dienstverlening ondernemers

Alle kennis voor ondernemers onder één dak.

  •  Informatie voor starters en ZZP-ers in een persoonlijk gesprek
  • Ondernemersspreekuren en workshops voor en door ondernemers
  • Spreek- en werkruimte
  • Netwerkbijeenkomsten

Maak een afspraak met de ondernemerscoach Irma de Graaff: 079 3469700.
De accountmanagers van het team Economie komen graag bij u langs.
Voor informatie: www.zoetermeer.nl>Ondernemers>Accountmanagers economie
Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer 079-3469700, www.tzho.nl

WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC)*
Goed personeel is een voorwaarde voor succesvol ondernemen! Het WSP ZHC ondersteunt werkgevers bij het vinden van goed personeel en adviseert over de invulling van de wet Banenafspraak. Of het nu om vast, tijdelijk of juist flexibel personeel gaat.

De voordelen voor ondernemers:
•           Kosteloos advies, werving en selectie van kandidaten voor uw vacatures;
•           Eén professionele accountmanager als uw adviseur en intermediair;
•           De best mogelijke match tussen uw vacatures en onze werkzoekenden;
•           Aantrekkelijke regelingen om werkzoekenden in dienst te nemen;
•           Begeleiding op maat; vóór, tijdens en na plaatsing van een werkzoekende.

Het grootste niet-commerciële uitzendbureau in de regio
Bel met 088-3920200 of kijk op www.zhcwerkt.nl

*het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal is een samenwerkingsverband van het UWV en de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Gemeente Zoetermeer voor ondernemers
Heeft u een ondernemersvraag voor de gemeente Zoetermeer, dan kunt u terecht op www.zoetermeer.nl/ondernemers. Op deze website vindt u informatie over een onderneming starten, belastingen, bouwen en slopen, vergunningen en ontheffingen, bedrijventerreinen, horeca en detail, evenementen, afval – milieu, verkeer – parkeren en wegen. Wilt u contact, maak dan een afspraak online of bel met 14079.

De Omgevingsbalie helpt er voor informatie over bouwen/slopen en vergunningen.
De Omgevingsbalie werkt uitsluitend op afspraak. Wilt u langskomen bij de Omgevingsbalie, maak dan dus eerst een afspraak bij via omgevingsbalie@zoetermeer.nl of online via www.zoetermeer.nl/ondernemers/onlineregelen
De Omgevingsbalie is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Telefoon
14079