In het Stadhuis-Forum kun je per januari 2020 elke woensdag tot en met zondag in alle rust studeren in de grote, stille raadszaal op de begane grond. Ook elders in het pand zijn er zitplaatsen en zaaltjes waar je kunt studeren.

Blokken met een flesje water

Hoewel er overal in het gebouw comfortabele plekjes te vinden zijn om met je boeken en laptop neer te strijken, is het Forum geen stiltebibliotheek. De Leeskamer en trainingsruimtes die vaak beschikbaar zijn als studieruimte, zijn vaak al een stuk rustiger. Die kun je gebruiken op de momenten dat er geen trainingen of andere bijeenkomsten worden gehouden. Als je écht op zoek bent naar peace and quiet, dan kun je het beste plaatsnemen in de raadszaal op de begane grond. Dat is een grote, aparte ruimte waar een toezichthouder erop toeziet dat het stil blijft. Én daar kun je rustig de hele dag blijven zitten. 

Natuurlijk zijn er wel wat regels verbonden aan het gebruik van de raadszaal: zo kun je er niet eten en alleen water drinken, en is het natuurlijk niet de bedoeling dat je tafels gaat versjouwen. 

De raadszaal is elke woensdag tot en met zondag open voor studenten en scholieren. Vanaf 10 uur, doordeweeks tot 20 uur, in het weekend tot 18 uur. Leer ze!

studeren