Jandino Asporaat in het Forum!

Jandino Asporaat
Datum start
Tijd
19:30 - 20:30 uur
Locatie
Digitale/Online activiteit

Duik op 31 maart de diepte in met Jandino Asporaat en zijn boek DINO – Dromen met ogen open. Een uur lang vertelt hij online tijdens de CultuurWinter bij Bibliotheek Forum Zoetermeer alles over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan. Zijn boodschap aan alle jongeren luidt ook niet voor niks; ‘Blijf je dromen volgen, no matter what!’.

DINO is het openhartige verhaal van stand-upcomedian, zanger, acteur, presentator en ondernemer Jandino Asporaat. Hij vertelt over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan. Trots deelt hij de moeizame weg die hij en zijn familie hebben afgelegd, van zijn tijd op Curaçao tot zijn start in Nederland zonder geld en vader. Maar ook over het gevecht tegen de vooroordelen dat in 2017 resulteerde in zijn grote droom: een uitverkochte Kuip. Jandino doet niet aan concessies. Zijn motto: stop complaining and get the fuck up.
Jandino is geboren op Curaçao en verhuist op zijn elfde naar Nederland en komt terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Met een VMBO diploma op zak gaat hij in de bouw werken, maar het podium lokt. In 2002 begon hij met stand-upcomedy bij de Rotterdamse jongerentheatergroep Young Stage. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma: Antilliaanse pot. Vanaf dat moment krijgt zijn carriere vleugels. Hij maakt zijn tv debuut in het programma van Jörgen Raymann: Raymann is Laat. In 2011 krijgt hij zijn eigen programma De Dino Show.
Daarnaast speelt hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland. Deze film ontving een Platina Film award. Recentelijk draaide Bon Bini Judeska in Da House in de bioscoop. Momenteel heeft Jandino een volle agende met veel nieuwe projecten, maar voor de CultuurWInter kon hij gelukkig tijd vrijmaken.

De CultuurWinter is een initiatief van Het Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.

Kaartverkoop:
Het Bibliotheekcollege van Jandino Asporaat op woensdag 31 maart start om 19.30 uur en duurt tot ca. 20.30 uur. Kaarten € 4,00 (leden) en € 6,00 (niet leden)