Lezing Özcan Akyol

Lezing Özcan Akyol
Datum start
Tijd
19:30 - 21:00 uur
Locatie
Digitale/Online activiteit

Speciaal voor de Boekweek met het thema Tweestrijd zal Özcan vertellen over zijn wordingsgeschiedenis als mens en als schrijver, op basis van zijn autobiografische debuutroman Eus, over een jonge Turkse Nederlander die probeert zich staande te houden, thuis en in de maatschappij en hierdoor in een identiteitscrisis belandt.

Özcan Akyol studeerde journalistiek en Nederlands en naast zijn literaire werk is hij columnist bij diverse kranten waaronder het Algemeen Dagblad. Zijn debuutroman Eus vertelt het verhaal van een gastarbeiderskind dat in Nederland wordt geboren. In zijn leven ontdekt hij dat hij nergens in past, niet in de Turkse cultuur, maar ook niet in de Nederlandse maatschappij. Hij moet zowel zijn ouders tevreden stemmen als zijn eigen driften - twee zaken die onverenigbaar zijn. Want hoe kan je vorm aan je leven geven als andere mensen dat op een tegenstrijdige manier voor je invullen? Hierna volgde zijn tweede roman Turis en in 2020 schreef hij het Boekweekgeschenk Generaal zonder leger. Ook op radio en televisie is Özcan actief, zo presenteerde hij recent Sterren op het Doek en De Geknipte Gast.

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het wordt wel een week vol boeken! In die week worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt.
Deze lezing is mede mogelijk gemaakt voor en door de CultuurWinter, een initiatief van Cultuurfonds Zoetermeer, Gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer.

Online deelname – € 4,00 (leden) en € 6,00 (niet leden)
http://bit.do/Lezing-Ozcan-Akyol
Op de dag van de activiteit ontvang je een mail met een link en wachtwoord om online deel te nemen.

Meer weten over kaartverkoop?
Bekijk de instructies en de tips op http://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/Service/kaartverkoop.html.