Talkshow Boek&Meer met Jan Brokken

Talkshow met Jan Brokken
Datum start
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Forum Café & Podium

Op zondag 6 oktober is schrijver Jan Brokken te gast in de Talkshow Boek&Meer, die deze keer in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis. Jan schreef vele romans, verhalenbundels, reisverhalen en non-fictie boeken waarmee hij een aantal keer in de prijzen viel. Drie van zijn boeken zijn verfilmd en een vierde boekverfilming is in voorbereiding. Veel aandacht zal er zijn voor zijn recente werk, met name ‘De rechtvaardigen’, recent genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019. In de derde van een reeks van 4 Talkshows Boek&Meer praat presentator Laurens de Groot met Jan over zijn boeken, de bijzondere verhalen en waarom geschiedenis een grote rol speelt in zijn boeken. Met boekverkoop door Boekhandel de Kler en signeersessie.

Jan Brokken studeerde journalistiek en politicologie en werkte voor dagblad Trouw en weekblad Haagse Post. In 1984 debuteerde hij met De provincie. Brokken is documentalist, journalist en biograaf. Dit komt in veel van zijn boeken samen. Het observeren, luisteren, de ramen van je geest wijd open zetten bevalt hem. Zijn diverse werk is in veertien talen uitgebracht. Na vele jaren wonen en reizen in het buitenland keert hij in 2002 terug naar Nederland en woont nu afwisselend in Amsterdam en aan de Franse Atlantische kust.

De Maand van de Geschiedenis (https://www.maandvandegeschiedenis.nl) is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen brengen we geschiedenis onder de aandacht, ook in het Forum.

Kaarten € 10,00 (leden) en € 12.50 (niet leden)