Lezing Carina van Leeuwen

Lezing Carina van Leeuwen
Datum start
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Forum Café & Podium

Op donderdag 13 juni is misdaadschrijfster en forensische rechercheur Carina van Leeuwen te gast in het Forum Zoetermeer. Carina is bekend van haar thriller serie Unit Plaats Delict met in de hoofdrol forensisch rechercheur Renee Spaan. Na het debuut Vuurproef volgde Koud spoor en Nachtvlinder. Deze realistische misdaadverhalen spelen in Den Haag, waar Carina jarenlang woonde en werkte, CSI, maar dan in het echt. Zelf zat ze een aantal jaar in uniformdienst en werd ze een van de eerste vrouwelijke forensisch rechercheurs. In deze lezing wordt zij ondervraagd door Laurens de Groot en vertelt zij over haar boeken én haar werkzaamheden als forensisch coördinator van het Cold Case team in Amsterdam. Met boekverkoop en signeersessie. Deze lezing is een activiteit in het kader van de Spannende Boekenweken die lopen van 1 t/m 21 juni. De lezing start om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer.

Carina van Leeuwen werkte voor ze overstapte naar de politie als operatieassistent in binnen- en buitenlandse ziekenhuizen. Na enkele jaren in de uniformdienst werd ze een van de eerste vrouwelijke forensisch rechercheurs. Sinds 2006 werkt ze als forensisch coördinator in het Cold Case team van politie Amsterdam. Carina geeft nog steeds gastcolleges aan de Hogeschool van Amsterdam waar ze Forensisch Onderzoek studeerde.
In augustus wordt haar nieuwe boek verwacht Onbekend maar niet vergeten, wat zij samen met journaliste Sybilla Claus schreef. Over het Cold Case team wat alle moeite doet om onbekende doden die in Amsterdam begraven liggen alsnog een naam te geven.