Workshop NetWerken JHM

Datum start
Tijd
8:30 - 12:30 uur
Locatie
Leeskamer

JobHulpMaatje: wekelijkse workshop ‘NetWerken – SolliciterenNu’

Woensdagochtend organiseert JobHulpMaatje Zoetermeer met een wekelijkse workshop ‘NetWerken – SolliciterenNu’. Ruim 60% van de matches op de arbeidsmarkt komt inmiddels tot stand door netwerken. Met een brief reageren op een vacature werkt nog maar voor minder dan 20% van de matches. Netwerken is ook veel ‘leuker’: je bent de enige die op gesprek komt, en de setting is meer informeel en constructief. Bij het ‘ouderwetse’ solliciteren ben je één van de velen, en als je al op gesprek komt is de setting formeel en meer een examen.
Netwerken = Net Werken
In de workshop krijg je tips over het nieuwe solliciteren, maar ga je vooral ook samen aan de slag: met het op orde krijgen van een stevig verhaal, en een goede presentatie. En ook met het werken aan belemmerende overtuigingen. En in het bijzonder met het verstevigen en gebruiken van netwerken. Daarvoor maken we exclusief gebruik van het TrjcT-platform: een grote databank met ruim 4000 beroepen en meer dan 200.000 actuele vacatures; en de mogelijkheid om je zoekprofiel zelf te ontwikkelen en uit te bouwen.
‘NetWerken – SolliciterenNu’ is daarmee een sterk concept voor een effectieve zoektocht en vindplaats van werk. Deelname staat open voor ingeschrevenen bij JobHulpMaatje Zoetermeer; er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven bij JobHulpMaatje kan via de website, of bij het inlooppunt in het Forum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info: Flip Bakker, coördinator JobHulpMaatje Zoetermeer, m. 06 2468 9649