Roxane van Iperen over "'t Hooge nest"

Roxane van Iperen over het Hooge nest
Datum start
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Forum Café & Podium

Schrijfster Roxane van Iperen vertelt over haar boek "'t Hooge nest" waarin twee Joodse zussen tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen bestieren. Een villa in het Gooi: 't Hooge nest.
Een activiteit in het kader van Bevrijdingsfestival i.s.m. Floravontuur. Meer info over activiteiten op https://www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.nl/activiteiten

Meer informatie:
Van Iperen reconstrueerde de geschiedenis van een villa in het Gooi waar in de Tweede Wereldoorlog twee Joodse zusjes onderdoken. Janny en Lien Brilleslijper ondernemen van dit huis actie tegen de Duitse bezetter en dat pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. 't Hooge Nest groeide uit tot een van de grootste onderduikadressen van Nederland. Deze lezing is een activiteit in het kader van het Bevrijdingsfestival en in samenwerking met Floravontuur. De lezing start om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer. Met boekverkoop en signeersessie. Kaarten kosten € 5,00.

Over Roxane van Iperen
Roxane van Iperen (1976) is jurist en schrijver. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 verscheen 't Hooge Nest, een boek over het huis waarin de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduik- en verzetscentrum opzetten. Met heel veel moed, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen én hulp van anderen konden deze zussen vele mensen een onderduikadres bieden. Van Iperen reconstrueert heel minutieus de hele geschiedenis van de zussen en hun woning, nadat ze in haar pas aangekochte huis overal schuilplaatsen ontdekte.