Tessa Boerman International Film Festival Rotterdam

Tessa Boerman
Datum start
Tijd
13:00 - 14:30 uur
Locatie
Forum Café & Podium

Documentairemaker en programmeur van International Film Festival Rotterdam Tessa Boerman  zal aan de hand van fragmenten vertellen over aankomend Afro-Braziliaans filmprogramma Soul in the Eye, tijdens het Internationaal filmfestival Rotterdam. Onderdeel hiervan is een masterclass op zondag 27 januari van Tiger-award genomineerde Braziliaanse regisseur Gabriel Martins.

“Wat me het meest boeit aan deze films is hoe ze heel ander spectrum van de menselijke ervaring zichtbaar maken. De films onthullen de  rijkdom van de Afro-Braziliaanse cultuur en een enorme diversiteit, zowel qua personages die erin voorkomen als in de cinematografische aanpak. Het resultaat is een reeks korte en lange films die een breed register aan emoties bespelen: troostend, hartverwarmend menselijk, bruisend, gedurfd, ongemakkelijkheid en confronterend.” Aldus Tessa Boerman voor IFFR.  

Bij de lezing wordt ook de documentaire getoond die Tessa maakte over kunstenaar Tirzo Martha, een politiek en sociaal geëngageerde artiest die de tegenstrijdigheden van de Caribische maatschappij feilloos blootlegt. Hoewel zijn werk eerder al tot ver buiten de grenzen van het Koninkrijk te zien was kreeg hij pas vorig jaar zijn eerste solotentoonstelling in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Martha is medeoprichter van Instituto Buena Bista dat jong talent op weg helpt. (bron: Koninkrijksrelaties.nu)